wp2d5734c1.png
wp93b8d6a7.png
wpeb5baddf.png
du Brec-logo.png

In de omgeving van de camping is voor ieder wat wils. Een rustige wandeling naar Entrevaux, over een speciaal wandelpad van 2 km langs de Var misschien. In het middeleeuwse Entrevaux vindt u een aantal leuke terrasjes en restaurantjes; ook kunt u de beroemde Citadel beklimmen.

Op bijgaande foto staat het beroemde toegangspoortje van Entrevaux. Er zijn routebeschrijvingen voor wandeling aanwezig bij de receptie. Inkopen kunt u hier ook bij 2 kleinere winkels maar voor een wat grotere supermarkt moet u naar een van de dichtstbijzijnde dorpen zoals Annot of Puget Theniers. Voor de beroemde Secca de boeuf (specialiteit van Entrvaux) moet u wel bij de slagerij op het dorpsplein zijn in de schaduw  van de kastanjebomen.   

Op korte afstand van de camping begint Gorge de Dalius is een prachtige kloof met de bijzondere rode rotsen die we ook zien in Gorge du Cians . Hier kunt u ook wandelen of een rondrit maken door beide Gorges om te genieten van de mooiste bloemen en vlinders (bijv. Apollovlinder).

Behalve de schitterende natuur in het dal van de Var, kunt u ook een raft- of kanotocht maken onder begeleiding van mensen van de op de camping aanwezige Base Sport of gaan kijken naar het  bungee jumpen vanaf "pont du Mariée", een 80 m. hoge brug over de kloof (misschien ook zelf proberen ?)

De Middelandse zee-kust is binnen een uur te bereiken over de Route National om de badplaatsen Nice, Cannes, Antibes en Monaco te bezoeken of de geurstad Grasse waar u eventueel zelf kunt bekijken hoe parfum gemaakt wordt. Cannes is de mondainste (filmsterren) stad en Monaco spreekt voor zich. In Nice is een wandeling over de Promenade des Anglais en een bezoek aan de oude stad en haven aan te bevelen, en Antibes heeft een prachtige oude binnenstad waar elke ochtend markt met uitzondering van Zon-Maandag.

wpac5e0aca.png

wpab5d3c84.png

wpcec76d6d.png

wp54eb70d1.png

wp88d86c15.png

wp944657d0.png

wp4a7d34f4.png

Entrevaux-01.jpg
Verdon-01.jpg
Champs-01.jpg
CoteAzuur-01.jpg
Entrevaux-02.jpg